Hem / Stora kontorsplan

Mitt i Göteborgs framtida centrum byggs Park Central. En unik plats för stora företag som vill befinna sig mitt i city med utrymme för alla i organisationen, på ett enda plan.

Med konstant förändring som det nya grundläget, snarare än något som sker då och då, är innovation något som hela organisationen måste ägna sig åt. Oavsett bransch är innovationskraften konkurrensmedlet för framtiden. För att nå den behöver människor kunna mötas och byta idéer och perspektiv. Kontoret är med andra ord viktigare än någonsin för affären, kulturen och upplevelsen.

Placering i huset

Allt under samma takpark

Park Central byggs på bredden istället för på höjden, därför försvinner inte människor på olika våningsplan.

Samla människor och öppna upp för innovation

På Park Central kan du samla hela företagets kraft på ett våningsplan. Det skapar naturliga möjligheter för fler samtal, idéutbyten och nytänk vid till exempel kaffemaskinen eller i lunchrummet. Eftersom Park Central har byggts på bredden istället för på höjden försvinner inte människor på olika våningsplan. Det främjar innovationskraften och öppnar upp för fler idéer samtidigt som silos och hierarkier bryts.



Anpassat till dig istället för tvärtom

Förutom innovationskraft är också trivsel en avgörande faktor för bättre resultat i en organisation. På Park Central blir det enkelt att anpassa utrymmet efter företaget, teamet och individen. Här kan du effektivisera och fördela ytan på ett inbjudande vardagsrum, öppna ytor för spontana träffar och rum för små möten eller stora konferenser. Med utrymme för allt från engagerade samtal och kreativt tänkande till arbete som kräver tystnad och koncentration blir detta en plats för en dynamisk miljö som passar alla.



Rum med rymd för växtkraft

Park Central bjuder på en luftig atmosfär med en imponerande takhöjd på tre meter, och fönster som sträcker sig från golv till tak. Ljuset som strömmar in under hela dagen fyller sinnet med energi och hjälper till att reglera dygnsrytm och stressreglering. Det naturliga ljuset hjälper dessutom till att spara energi eftersom övrig belysning inte behövs i samma utsträckning. Med sin prunkande grönska och varma träfasad bidrar även de tre stora ljusgårdarna med ett mjukt ljus, och sprakande liv, året runt.


Med större plats för fler sociala möten, inte fler skrivbord.

Ljus för ett ökat flöde av energi

Med avsikt att skapa en inspirerande arbetsmiljö och effekt efter funktion finns det möjligheter inbyggda för att variera belysningen. Genom att ljussätta på rätt sätt går det att undvika över­ansträngning, huvudvärk och trötthet som gör det svårare att koncentrera sig.



En plats som håller i längden

För att Park Central ska hålla för många generationer har alla material valts utifrån ett lågt CO2 uttryck. Därför är vi gärna med på resan att anpassa och personifiera ytorna på ett hållbart sätt, med vår breda kunskap och långa erfarenhet.



Kontrastfulla effekter som ger liv

För en ombonad och livfull miljö har en mix av olika ytskikt använts. Ett rum kan annars upplevas som platt och hårt om ett och samma material används till allt. Därför har till och med undertaket på Park Central fått en mindre traditionell design, och går istället ton i ton med milda och behagliga nyanser. I syfte att förenkla möblering och användning av hela ytan har kablar, installationer, radiatorer och element dolts med brunnar och kanalisering. Därigenom blir möjligheterna större för att kunna nyttja hela våningens fulla potential.


Kontakta oss